Nasze soki z kiszonych warzyw (buraka ćwikłowego, kapusty) nie są poddawane procesom pasteryzacji ani żadnym innym zabiegom termicznym. Nie zawierają także substancji konserwujących i octu. Są dostępne w butelkach szklanych i typu PET.
Oferujemy soki z kiszonych warzyw zarówno tradycyjne, jak i ekologiczne, oznaczone stosownym certyfikatem. Zależy nam na tym, by dostarczać produkty świeże, jak najlepszej jakości, dlatego nasze soki charakteryzują się względnie krótkim terminem przydatności do spożycia.
Sok z kiszonych buraków i kiszonej kapusty
Jak powstaje sok z kiszonych buraków? Świeże buraki ćwikłowe są poddawane działaniu solanki, co prowadzi do procesu heterofermentacji mlekowej. Z kolei sok z kiszonej kapusty wytwarzany jest w drodze swobodnego odcieku naturalnego.
W trakcie procesu kiszenia, cukry zawarte w warzywach ulegają przekształceniu w kwas mlekowy. Związek ten posiada wyjątkowe walory prozdrowotne. Ponadto naturalna fermentacja wydobywa z warzyw wiele witamin, takich jak witaminy z grupy B, witaminy C, K, P, beta-karoten, a także mikroelementów: wapń, magnez, potas i żelazo.
Soki z kiszonych warzyw na całym świecie polecane są jako produkty wzmacniające odporność, wspomagające leczenie wszelkich schorzeń krwi (jak np. anemia), a także wykazują udowodnione działanie antynowotworowe.
Ekologiczne soki z kiszonych warzyw
W ofercie posiadamy ekologiczne soki z buraka ćwikłowego. Od 2019 roku jesteśmy certyfikowanym producentem żywności ekologicznej i pozostajemy pod stałym nadzorem jednostek certyfikujących.
Jeśli zależy Ci na tym, by wybrać ekologiczny sok, to kieruj się przede wszystkim nazwą produktu. Możesz też spojrzeć na etykietę - soki ekologiczne oznaczone są symbolem “Eko liścia”.