Nasze soki z kiszonych warzyw (buraka ćwikłowego, kapusty) nie są poddawane procesom pasteryzacji ani żadnym innym zabiegom termicznym. Nie zawierają także substancji konserwujących i octu. Są dostępne w butelkach szklanych i typu PET.

Oferujemy soki z kiszonych warzyw zarówno tradycyjne, jak i ekologiczne, oznaczone stosownym certyfikatem. Zależy nam na tym, by dostarczać produkty świeże, jak najlepszej jakości, dlatego nasze soki charakteryzują się względnie krótkim terminem przydatności do spożycia.

Zakwasy soki warzywne

ZAKWAS chlebowy, NA CHLEB 500 ml

ZAKWAS chlebowy, NA CHLEB 500 ml

Producent: Artman
Cena: 3,99 zł
szt.
zobacz więcej

Sok z kiszonych buraków i kiszonej kapusty

Jak powstaje sok z kiszonych buraków? Świeże buraki ćwikłowe są poddawane działaniu solanki, co prowadzi do procesu heterofermentacji mlekowej. Z kolei sok z kiszonej kapusty wytwarzany jest w drodze swobodnego odcieku naturalnego.

W trakcie procesu kiszenia, cukry zawarte w warzywach ulegają przekształceniu w kwas mlekowy. Związek ten posiada wyjątkowe walory prozdrowotne. Ponadto naturalna fermentacja wydobywa z warzyw wiele witamin, takich jak witaminy z grupy B, witaminy C, K, P, beta-karoten, a także mikroelementów: wapń, magnez, potas i żelazo. 

Soki z kiszonych warzyw na całym świecie polecane są jako produkty wzmacniające odporność, wspomagające leczenie wszelkich schorzeń krwi (jak np. anemia), a także wykazują udowodnione działanie antynowotworowe.

Ekologiczne soki z kiszonych warzyw

W ofercie posiadamy ekologiczne soki z buraka ćwikłowego. Od 2019 roku jesteśmy certyfikowanym producentem żywności ekologicznej i pozostajemy pod stałym nadzorem jednostek certyfikujących. 

Jeśli zależy Ci na tym, by wybrać ekologiczny sok, to kieruj się przede wszystkim nazwą produktu. Możesz też spojrzeć na etykietę - soki ekologiczne oznaczone są symbolem “Eko liścia”. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl