Nasze soki z kiszonych warzyw (buraka ćwikłowego, kapusty) nie są poddawane procesom pasteryzacji ani żadnym innym zabiegom termicznym. Nie zawierają także substancji konserwujących i octu. Są dostępne w butelkach szklanych i typu PET.
Oferujemy soki z kiszonych warzyw zarówno tradycyjne, jak i ekologiczne, oznaczone stosownym certyfikatem. Zależy nam na tym, by dostarczać produkty świeże, jak najlepszej jakości, dlatego nasze soki charakteryzują się względnie krótkim terminem przydatności do spożycia.
ZAKWAS - Sok z kiszonych buraków 250 ml 0,25 l - szklana butelka

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Sok z buraka 500 ml w szklanej butelce

-
Składniki: Wyciąg z naturalnie kiszonych buraków, woda, sól.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
EKOLOGICZNY sok z kiszonego buraka EKO 500 ml w szklanej butelce

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ZAKWAS - Sok z kapusty kiszonej 250 ml 0,25 l - butelka szklana

-
Składniki: Wyciąg z naturalnie kiszonej kapusty, woda, sól.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
EKOLOGICZNY Sok z buraka z czosnkiem EKO 500 ml w szklanej butelce

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Zakwas z buraka z czosnkiem 500 ml w butelce szklanej

-
Składniki: Wyciąg z kiszonych buraków, woda, czosnek, sól.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ZAKWAS chlebowy, NA CHLEB 500 ml

Składniki: woda, mąka żytnia, mąka pszenna, czosnek
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ZAKWAS z buraków Tradycyjny 500 ml w szkle

- Składniki: Wyciąg z naturalnie kiszonych buraków, woda, sól.
- Pojemność: 500 ml
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Zakwas z kapusty z imbirem i kurkumą 500 ml w szklanej butelce

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Zakwas z kiszonych buraków z przyprawami 500 ml w szklanej butelce

Niepasteryzowany ZAKWAS - SOK z kiszonych buraków z przyprawami w butelce SZKLANEJ 500 ml
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Sok z kiszonych buraków i kiszonej kapusty
Jak powstaje sok z kiszonych buraków? Świeże buraki ćwikłowe są poddawane działaniu solanki, co prowadzi do procesu heterofermentacji mlekowej. Z kolei sok z kiszonej kapusty wytwarzany jest w drodze swobodnego odcieku naturalnego.
W trakcie procesu kiszenia, cukry zawarte w warzywach ulegają przekształceniu w kwas mlekowy. Związek ten posiada wyjątkowe walory prozdrowotne. Ponadto naturalna fermentacja wydobywa z warzyw wiele witamin, takich jak witaminy z grupy B, witaminy C, K, P, beta-karoten, a także mikroelementów: wapń, magnez, potas i żelazo.
Soki z kiszonych warzyw na całym świecie polecane są jako produkty wzmacniające odporność, wspomagające leczenie wszelkich schorzeń krwi (jak np. anemia), a także wykazują udowodnione działanie antynowotworowe.
Ekologiczne soki z kiszonych warzyw
W ofercie posiadamy ekologiczne soki z buraka ćwikłowego. Od 2019 roku jesteśmy certyfikowanym producentem żywności ekologicznej i pozostajemy pod stałym nadzorem jednostek certyfikujących.
Jeśli zależy Ci na tym, by wybrać ekologiczny sok, to kieruj się przede wszystkim nazwą produktu. Możesz też spojrzeć na etykietę - soki ekologiczne oznaczone są symbolem “Eko liścia”.