Zakwas z kapusty z imbirem i kurkumą 500 ml w szklanej butelce





Opis
Niepasteryzowany ZAKWAS - SOK z kapusty kiszonej imbirem i kurkumą w butelce SZKLANEJ 500 ml
Skład: sok z naturalnie kiszonej kapusty, imbir, kurkuma
Swoje lecznicze właściwości sok z kiszonej kapusty nabywa poprzez proces fermentacji białej kapusty.
Bakterie zawarte w soku z kiszonej kapusty posiadają szereg dobroczynnych właściwości:
- Regulują pracę układu pokarmowego,
- Zawierają fitoncydy o działaniu grzybo - i bakteriobójczym,
- Wspomagają proces odchudzania,
- Zawierają witaminy: B, C, E, P oraz beta-karoten i sole mineralne,
- Wspomagają odporność organizmu
Sok z kapusty kiszonej jest pomocny przy:
- Chorobie wrzodowej
- Grzybicy
- Refluksie
- Pasożytach
- Stanach poalkoholowych
- Biegunce
- Zaparciach
Nasz zakwas wzbogacony jest dodatkowo imbirem oraz kurkumą, co wpłynie jeszcze korzystniej na naszą odporność oraz pobudzi trawienie, zapewniając ciekawe walory smakowe.
Termin przydatności do spożycia to około 3 miesiące!
Na naszym blogu znajdziecie Państwo szczegółowy opis dotyczący właściwości soku z kapusty.