Ogórki kiszone 1,7 kg / 1 kg (1700 g / 1000 g)





Opis
- Masa netto: 1,7kg
- Masa netto po odcieku: 1 kg
- Wykaz składników: ogórki kiszone, zalewa (woda, sól, przyprawy)
Produkt może zawierać GORCZYCĘ.
- Termin przydatności do spożycia: Zależny od technologii produkcji i warunków przechowywania produktu – nie mniej niż 2 miesiące.
Kochamy ogórki kiszone!
To obowiązkowy produkt w lodówce każdego Polaka. Można je jeść jako dodatek do dań, do różnych przekąsek i sałatek, ale przede wszystkim same. Nic nie zastąpi smaku prawdziwego domowego ogórka kiszonego. Okazuje się, że możemy je jeść bez wyrzutów sumienia, ponieważ są bardzo zdrowe. I to nie tylko w momencie leczenia syndromu dnia poprzedniego.
Ogórki kiszone – właściwości
Już same ogórki mają szereg zbawiennych dla ludzi właściwości. Przede wszystkim odpowiadają na nawadnianie organizmu, ponieważ w aż 97 procentach składają się z wody. Dzięki temu oczyszczają nerki i mają działanie moczopędne. Mają działanie antynowotworowe i chronią przed nieświeżym oddechem (podobnie jak ocet jabłkowy) oraz brzydkim zapachem potu. Ogórki kiszone natomiast są bogate w jeszcze dodatkowe właściwości.
- Oczyszczają organizm z toksyn,
- Są lekkostrawne,
- Wspomagają układ immunologiczny,
- Usuwają zapas wody w organizmie,
- Wspomagają leczenie obrzęków,
- Działają jak naturalne probiotyki,
- Poprawiają samopoczucie (tak jak czekolada!),
- Przyspieszają odchudzanie, więc warto stosować je podczas różnego rodzaju diet odchudzających. Najpopularniejszą dietą bazującą na warzywach jest dieta dr Dąbrowskiej.
- Wspomagają proces krzepnięcia krwi,
- Spowalniają starzenie się skóry,
- Pomagają w leczeniu kaca,
- Wzmacniają mięśnie, więc mogą działać jak naturalny izotonik lub odżywka białkowa.
Wartości odżywcze w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 28kJ/7kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Błonnik | 1,4 g |
Białko | 0,6 g |
Sól | 3,0 g |