Żurek Staropolski 500 ml
Opis
ŻUREK STAROPOLSKI 500 ml
Składniki: woda, mąka żytnia, mąka pszenna, płatki owsiane, otręby, czosnek.
Produkt zawiera alergeny - zboża zawierające gluten.
Odkryj domowy smak naszego żurku, stworzonego z starannie dobranych składników. Tradycyjna receptura łączy wyjątkowy smak z łatwością przygotowania pysznego posiłku.
Cechy Produktu:
- Naturalne składniki: Żurek został stworzony z najwyższej jakości naturalnych składników, nadając mu wyjątkowy, domowy smak. Bez sztucznych dodatków zapewnia autentyczne doznania kulinarne, co sprawia, że jest nie tylko smaczny, ale także korzystny dla zdrowia.
- Świeżość: W procesie produkcji żurku opartego na składnikach takich jak woda, mąka żytnia, mąka pszenna, płatki owsiane, otręby i czosnek, eliminujemy potrzebę dodawania konserwantów. Dzięki temu nasz biały barszcz dostarcza prawdziwego smaku i zachowuje wyjątkową świeżość. Ta starannie skomponowana receptura gwarantuje, że każda porcja zupy jest nie tylko aromatyczna, ale także naturalnie świeża.
- Niska Zawartość Błonnika: Żurek ma niewiele błonnika w porównaniu z innymi zupami, które obfitują w warzywa. Za to jest zasobny w węglowodany, a to za sprawą mąki żytniej razowej, z której robi się zakwas.
- Moc Witamin: Oprócz przyjemności z domowego smaku, żurek to także cenne źródło witamin, zwłaszcza witaminy C i B1. Spożywanie żurku korzystnie wpływa na ogólną kondycję organizmu.
- Unikalny Aromat: Dodatek czosnku nadaje zupie unikalny aromat i smak, jednocześnie wprowadzając korzyści zdrowotne związane z właściwościami czosnku.
Sposób przyrządzania:
- Do 1-1,5 l wrzącej wody wlać zawartość butelki.
- Gotować 1-2 minuty, mieszając.
- Podawać z jajkiem, kiełbasą, okraszany stopioną słoniną.
- Można dodać śmietany. Doprawić do smaku.
Przechowywanie: Żurek przechowywać w temperaturze od 0-19 stopni Celsjusza. Po otwarciu, przechowuj go w lodówce i spożyj w ciągu 2 dni.
Pojemność: 500 mlUWAGA: Nasz produkt nie jest poddawany procesowi pasteryzacji co sprawia, że zawiera ciągle żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej, które mogą powodować gazowanie i pienie produktu podczas otwierania.